Mətbəximiz / Quru yeməklər

PARÇA DÖŞƏMƏ PLOV

Bayram | 21-02-2011, 08:00
9 514 82

PARÇA DÖŞƏMƏ PLOV

Tərkibi

1-porsiya üçün nəzərdə tutulub

Qoyun əti–221 q, düyü–150 q, əridilmiş yağ–50 q, kişmiş–30 q, ərik qurusu –25 q, şabalıd–50 q, zəfəran–1 q, zirə–0,1 q, baş soğan–20 q, darçın–0,1 q, istiot– 0,1 q, duz


HAZIRLANMA QAYDASI


1. Düyünü təmizləyin, və ilıq suyun altında tez-tez süzə-süzə yaxşıca yuyun. Bu proses zəruridir, çünki su düyüdəkı nişastanı yuyub aparır və bu da düyünün bişdikdən sonra diri qalması və yapışmaması üçün vacibdir.

 

 

 

 

2. Düyünü ləyənə qoyub, üstünə örtəcək qədər ilıq su tökün. Suya 1 xörək qaşığı duz atın. Kənara qoyun.

3. Digər ərzaqları hazırlayın. Tavada 2 xörək qaşığı yağ qızdırın. Təmizlənmiş şabalıdı yağa əlavə edib təxminən 3 dəqiqə ərzində qızardın. Üstünə ərik, qavalı və xurmanı əlavə edin və 3 dəqiqə də qızardın. Kişmişi də buraya əlavə edib 1 dəqiqə qızardın. Tavanı kənara çəkin.

 

 

 


4. Xüsusi plov qazanına 10 stəkan su və 2 xörək qaşığı duz qoyun (məndə belə qazan olmadığından mən adi altı-yapışmayan - non-stick qazandan istifadə edirəm). Qaynadın. Düyünü süzün və bu suya əlavə edin. Təxminən 7-10 dəqiqə ərzində arada-bir qarışdıraraq bişirin. Düyünün dadına baxın -hazır düyü bir qədər yarımbişmiş qalmalıdır, yumuşaq olmamalıdır. Düyünü süzün və kənara qoyun.5. Qazanda 1 xörək qaşığı kərə yağı əridin. Qoyun ətini qazanın dibinə bir lay düzün. Üstünə bir az duz və istiot səpin. Qoyun ətinin üstünə bir lay halqavari doğradığınız soğanı düzün. Qazanın qapağını örtmədən, təxminən 5 dəqiqə ərzində orta odda bişirin. Bu müddət ərzində Qoyun əti və soğanın dadı bir birinə qarışacaq, və ikisi də bir qədər yumuşalacaq

 

 

 


6. Soğan layının üstünə düyünün yarısını tökün. Hazırladığınız quru meyvələri düyünün üstündən bir lay düzün. Qalan düyünü meyvələrin üstünə töküb, plova konusvari şəkil verin. Plovun üstünə 1-2 xörək qaşığı kərə yağə tökün.

7. Qazanın üstünü əvvəlcə çay dəsmalı ilə örtün, onun üstündən isə qapağını qoyun.

 

 

 


8. Plovu vam odda təxminən 30 dəqiqə ərzində bişirin. Sonra qapağını açıb düyünün üstünə zəfəran-şirəsi tökün.

 

 

 


9. Yenidən qapağı örtərək, plovu 30 dəqiqə də vam odda bişirin. Bişmiş plov dənə-dənə olmalıdır, toyuğun altı qızarmalı, soğan isə əriməlidir.

 

 

 


10. İri qaba düyü, üstündən isə quru meyvə və toyuq ətini düzüb plovu süfrəyə verin.

Qoyun əti bütöv tikə şəklində qovurulur və sümükdən ayrılır. Yağda qızardılmış soğan, təmizlənmiş şabalıd, zirə və bulyon əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Ayrıca bişirilmiş düyü boşqaba təpəcik şəklində tökülür, üstünə qoyun əti, şabalıd və qazmaq qoyulur. Yağ tökülüb darçın səpilir.

 

 

 


NUŞ OLSUN


  1. dılay | 29 fevral 2016 23:30 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 251
    ela........
  2. Elcin sangu........ | 18 oktyabr 2015 00:40 | Status: VİP user | Şərh: 634
    indi olsaydi yeyerdim nammm
  3. esma inci | 3 may 2015 21:57 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 097
    bnuda sevrem en cox sah plov sorada anmn ozne mexsus asidi
  4. Sevda_88 | 28 oktyabr 2014 19:49 | Status: Şərhçi | Şərh: 371
    sevirem doseme plovu, twk
  5. HESENIM | 8 aprel 2014 19:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 264
    OLSA YEYERDIM
  6. nuray2007 | 22 fevral 2014 18:31 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
    olurem plov ucun
  7. Nigar | 3 dekabr 2013 16:54 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 071
    Awi cox sevirem anam gozel biwirir nenemde
  8. ay gunes | 19 oktyabr 2013 02:22 | Status: VİP user | Şərh: 916
    anam hazirliya bilir coox dadlidi.twk
  9. Qanad | 20 iyun 2013 00:25 | Status: Yazar | Şərh: 4 360
    Sabah bisireceyem.
  10. Sehri. | 13 iyun 2013 18:51 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    Elə indi aş yemişəm.Təşəkkürlər.
  11. Thinker bell | 3 iyun 2013 13:06 | Status: Şərhçi | Şərh: 151
    Olsaydı yeyərdik.Təşəkkürlər...
  12. Leyla. | 26 may 2013 07:54 | Status: Professional user | Şərh: 2 600
    cox gozeldi ellerinize sagliq.
  13. Hande 18 | 21 may 2013 17:04 | Status: Professional user | Şərh: 3 303
    beh beh cox dadli yemekdi
  14. Akademik | 15 may 2013 00:08 | Status: Professional user | Şərh: 4 581
    plovu sevməyən yoxdur məncə
  15. Gozel Melek | 25 mart 2013 18:33 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 532
    wk..resepte gore
  16. askimm | 14 mart 2013 19:40 | Status: VİP user | Şərh: 721
    beh-beh eladiyeee n9
  17. Billurə | 14 mart 2013 19:37 | Status: Professional user | Şərh: 4 896
    twk..resepte gore) lap agzimin suyu axdi))
  18. Əfşan | 11 mart 2013 09:53 | Status: Professional user | Şərh: 1 714
    beh beh cox dadli yemekdi
  19. SEVA00 | 5 mart 2013 12:45 | Status: VİP user | Şərh: 1 015
    tesekkurler mende bele edirem
  20. Gozel Melek | 5 mart 2013 12:43 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 532
    eladi xowum gelir
  21. Meqa | 29 yanvar 2013 20:18 | Status: Professional user | Şərh: 2 078
    bilirdim
  22. ALEV | 15 noyabr 2012 16:40 | Status: Şərhçi | Şərh: 325
    beh beh
  23. elnare terlan | 8 noyabr 2012 09:59 | Status: VİP user | Şərh: 1 408
    beh beh
  24. ay ulduz | 25 oktyabr 2012 17:28 | Status: VİP user | Şərh: 295
    tesekurler acdim ey
  25. rufet ehmed | 24 oktyabr 2012 22:26 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 391
    men asi cox sevirem tesegurler
  26. leylawka | 7 oktyabr 2012 15:29 | Status: Professional user | Şərh: 1 866
    AY DAA EN SEVDIYIM YEMEKLERDENDIR smile
  27. sevinc keder | 7 oktyabr 2012 13:01 | Status: Professional user | Şərh: 3 818
    plovda sevdiyim yemeklerin siyahisindadi tewekkurler
  28. rufet ehmed | 4 oktyabr 2012 13:50 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 391
    tesegurler
  29. cucem. | 30 sentyabr 2012 21:00 | Status: Professional user | Şərh: 4 416
    DADLIDIR YEMIWEM
  30. azeri_oglu | 10 avqust 2012 14:21 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 244
    tskler :n35:
info

İnformasiya

Qonaq qrupunda olan ziyarətçilər bu məqaləyə şərh yaza bilməzlər.